В Одесі відкрили Центр стресостійкості

В Одесі відкрили Центр стресостійкості

Фото
Укрінформ
У рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" відкрито Одеський міський Центр стресостійкості.

Про це повідомила у Телеграмі Одеська міська рада, передає Укрінформ.

«Це — спільний проєкт міської влади, Ізраїльської коаліції по роботі з травмою та Єврейських федерацій Північної Америки. Це дуже важливо у цей час. Багато людей щоденно заходяться у стресових ситуаціях, і нам потрібні професіонали, які зможуть працювати із травмами як зараз, під час повномасштабного вторгнення, так і після Перемоги України», - сказав мер Одеси Геннадій Труханов.

Читайте також: Як впоратись із власною психікою в умовах війни?

Зі слів міжнародного експерта по роботі з травмою, консультанта у проєктах ООН та Ради Європи Алекса Гершанова, організація працює більш ніж 20 років. За цей час вони напрацювали ефективну методику і готові ділитися досвідом.

«Перш за все, ми навчаємо фахівців, які знаходяться на першій лінії надання послуг населенню: вчителі, медичні працівники, рятувальники та інші. Ми не робимо із них психологів, а даємо прості навички, як допомогти собі та іншій людині», - сказав Гершанов.

Читайте також: Українські спеціалісти пройшли в Ізраїлі навчання з психологічної реабілітації – Зеленська

Найближчим часом в кожному районі міста на базі муніципальних закладів освіти, охорони здоров’я або соціального захисту будуть створювати філіали Одеського міського Центру стресостійкості.

Як повідомляв Укрінформ, Національна асоціація психологічної допомоги створила лінію підтримки для всіх, хто постраждав від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-