Окупанти чинять шалений тиск на українців без російських паспортів - Соболевський

Окупанти чинять шалений тиск на українців без російських паспортів - Соболевський

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Херсонщини російські медики вимагають у пацієнтів-місцевих жителів російські паспорти.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Укрінформу розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

«Це дуже складно (виживати без російського паспорта в окупації - ред.), тому що тиск на людей, які не оформили цей паспорт, - шалений просто. І через обмеження до медичних послуг. І через посилені перевірки на блокпостах», - сказав Соболевський.

За його словами, наразі ще можливо отримувати медичні послуги за українським паспортом, але в деяких медзакладах є факти відмов. Людям кажуть, що наступного разу без російського паспорта лікувати не будуть, особливо це стосується тих лікарів, які приїхали з території РФ, зазначив Соболевський, додавши, що місцеві медики по-іншому ставляться до населення.

Читайте також: Росіяни активізують паспортизацію на ТОТ перед псевдовиборами - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-