В Одесі другий день протестують проти виділення бюджетних коштів на ненагальні потреби

В Одесі другий день протестують проти виділення бюджетних коштів на ненагальні потреби

Фото
Укрінформ
Під будівлею одеської мерії другий день поспіль триває акція протесту через ремонт Київського райсуду та реставрацію фасаду Одеського театру юного глядача, на які планують виділити кошти з бюджету.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До одиночного пікету, який у Фейсбуці минулого тижня анонсувала голова БФ «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова, вже другий день поспіль долучаються понад 50 одеситів.

Люди вимагають від влади відмовитися від фінансування ненагальних потреб, зокрема скасувати тендери на реставрацію фасаду Одеського ТЮГу на 31 млн грн та ремонт будівлі Київського райсуду за 106 млн грн.

Вивільнені кошти мітингувальники вимагають спрямувати на потреби ЗСУ.

Одесити другий день протестують під мерією / Фото: Ганна Бодрова, Укрінформ

«Культуру треба підтримувати. Але якщо актори з цього театру мають мізерну зарплату, то, може, треба робити їм певні дотації, а не ремонтувати фасад? Будемо відвертими, в Одесу теж почали прилітати ракети. І це доволі часто. Тому ремонтувати фасад і закладати в це 31 млн грн недоречно. Щодо суду є інформація, що ціна його ремонту ще зросла, і це вже не 106 млн, а, якщо не помиляюся, 113 млн. Мені здається, що вони з нас знущаються», – розповіла Ножевнікова.

Читайте також: Закупівля овочерізок в укриття за завищеною ціною: столичній чиновниці оголосили підозру

Вона також наголосила, що подібні несвоєчасні витрати існують у всіх регіонах країни. Як приклад вона навела будівництво Меморіалу загиблих воїнів у Дніпрі за 80 млн грн.

«Меморіали мають бути. Але будувати їх потрібно після війни. На сьогодні 80 млн – це приблизно 142 тис. турнікетів. Будувати меморіали загиблим, коли ми ще не забезпечили живих – це злочин», – наголосила Ножевнікова.

Напередодні Ножевнікова оприлюднила звернення до влади України з вимогою пріоритезувати видатки в бюджетах усіх рівнів та надати якомога більше коштів для Збройних сил. Звернення відкрите до підписання волонтерськими фондами, громадськими організаціями, громадянами України.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі у понеділок, 28 серпня, під будівлею міської ради пройшов мітинг проти ремонту Київського райсуду за бюджетні кошти.

Йдеться про тендер на ремонт будівлі Київського райсуду Одеси, який провело міське управління капітального будівництва. За 106 млн грн підрядник зведе триповерхову добудову, в якій мають бути приміщення для конвойованих. Пізніше в міськраді пояснили, що із міського бюджету на ремонт будівлі Київського райсуду виділено не 106 млн грн, а 10 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-