Громадам Прикарпаття передали 21 шкільний автобус

Громадам Прикарпаття передали 21 шкільний автобус

Фото
Укрінформ
Громади Прикарпаття отримали 21 новий шкільний автобус, які придбали за 62 мільйони гривень з державного та обласного бюджетів.

Про це у Телеграмі повідомляє начальниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Укрінформ.

"Плюс 21 шкільний автобус сьогодні передали громадам Прикарпаття. Чотири з них розраховані для підвезення дітей з особливими освітніми потребами. Транспорт отримали опорні заклади й ті, що передали свої «школярики» на фронт", - йдеться у повідомленні.

За словами Онищук, загальна вартість автобусів - понад 63 млн грн. Їх вдалось придбати за кошти державного й обласного бюджетів, долучились фінансово й територіальні громади.

Посадовиця зазначила, що у минулому навчальному році майже 15 тисяч дітей забезпечили підвезенням, що становить понад 71% від потреби. На сьогодні в Івано-Франківській області більше 20 тисяч учнів перебувають за межею пішої доступності до закладів освіти.

Читайте також: Житомирщина отримала від Фінляндії три автобуси для перевезення дітей

Наразі в області курсують 209 шкільних автобусів, з яких 2 - спеціальні. Раніше 59 одиниць транспорту громади передали на потреби військових.

Вона нагадала, що за минулий рік в області придбали 13 шкільних автобусів. Ще 6 закупили органи місцевого самоврядування.

Для того, щоб усі діти мали змогу безперешкодно дістатись до своїх шкіл, необхідні ще 134 автобуси, в тому числі 11 спеціальних та 27 підвищеної прохідності.

Фото: Світлана Онищук / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-