РФ планує завезти тисячі росіян для проведення псевдовиборів на окупованих територіях – ГУР

РФ планує завезти тисячі росіян для проведення псевдовиборів на окупованих територіях – ГУР

Укрінформ
Керівництво РФ проводить рекрутинг росіян із території самої Росії для участі у проведенні псевдовиборів на окупованих українських територіях, бо без них ці вибори вони точно не зможуть провести за жодних обставин.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, відповідаючи на запитання про підготовку росіянами псевдовиборів на окупованих територіях, передає кореспондент Укрінформу.

«Розглядається кілька сценаріїв, зокрема відпрацьовується і сценарій перенесення. Але якщо говорити про підготовку і проведення цих псевдовиборів, то наразі йде рекрутинг громадян РФ із території самої Росії на окуповані українські території. Бо без росіян ці вибори на окупованих територіях рашисти не в змозі провести за жодних обставин», - зазначив він.

За його словами, це є ще одним свідченням того, що місцеве населення тотально не підтримує росіян.

Читайте також: Фарс, як і псевдореферендуми: Мін’юст про заплановані РФ «вибори» на окупованих територіях

«І, зрештою, вже сьогодні пропагандистська мета цих псевдовиборів підірвана, бо ні для світу, ні для місцевого населення, ні з точки зору українського законодавства ця процедура не має жодного значення і є абсолютно нікчемною. Як і безліч інших абсурдних дій путінського терористичного режиму», - додав Юсов.

Щодо росіян, яких звозять на тимчасово окуповані території під вибори, то їх, за словами Юсова, тисячі, бо окупанти тотально не довіряють місцевому українському населенню, яке у більшості абсолютно не палає бажанням приєднуватися до цієї бутафорії.

«Тому від спостерігачів до агітаторів і, звичайно, керівників дільничних комісій та багато чого іншого – так, це будуть завезені російські окупаційні гастарбайтери», - сказав він.

Юсов додав, що у керівництва РФ насправді існують проблеми із рекрутингом цих людей, бо багато у кого у Росії працює базовий інстинкт самозбереження.

«І їхати на тимчасово окуповані території, де часто відбувається бавовна, де із колаборантами, зрадниками і окупантами регулярно щось трапляється і щось залітає у вікна, то так само є не дуже добра рекламна кампанія, навіть попри ту фінансову винагороду, яку їм обіцяють», - зазначив Юсов.

Читайте також: ГУР закликає жителів окупованих територій надавати інформацію про «вибори» і колаборантів

За інформацією представника ГУР МОУ, на тимчасово окупованих територіях триває насильницька паспортизація і там виставлені чергові дедлайни щодо цього.

«Тобто, їм потрібно забезпечити показники до цих так званих виборів. Це ще раз свідчить, що всі попередні кампанії з паспортизації – провалені. Так вони змушують правдою і неправдою для перереєстрації майна, ведення підприємницької, господарської діяльності, переоформлення документів силоміць отримувати цей російський папірець», - зазначив він.

Юсов сказав, що місцеве населення не сприймає агресора.

«Немає і черг на отримання російських паспортів. Дані по кількості отримання (українцями паспортів РФ на цих територіях у нас – ред.), звичайно, є. Вони ретельно опрацьовуються і робляться відповідні заходи і контрзаходи», - поінформував він.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр-міністр - міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук порекомендувала людям на окупованих територіях не брати участь у псевдовиборах, утримуватися від співпраці з росіянами і виїхати звідти за першої ж можливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-