Фарс, як і псевдореферендуми: Мін’юст про заплановані РФ «вибори» на окупованих територіях

Фарс, як і псевдореферендуми: Мін’юст про заплановані РФ «вибори» на окупованих територіях

Укрінформ
У Міністерстві юстиції наголосили, що так звані російські вибори на тимчасово окупованих територіях України – такий самий фарс, як і псевдореферендуми.

Про це ідеться у повідомленні міністерства у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Росія готує проведення «виборів» на тимчасово окупованих територіях України 10 вересня 2023 року. Так звані російські вибори на ТОТ – такий самий фарс, як і псевдореферендуми. Їхня мета — не волевиявлення, а примус окупованого населення до «ритуалів» легітимації окупації”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що “будь-які спроби організації підготовки та проведення на території суверенної незалежної України органами влади Російської Федерації та їх посадовими особами чи за їх сприяння псевдовиборів є нелегітимними, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків та не можуть бути визнані міжнародною спільнотою”.

У Мін’юсті наголосили, що утворення будь-яких органів влади держави-агресора на тимчасово окупованих українських територіях, зокрема шляхом проведення фейкових виборів, є юридично нікчемним.

“Збройна агресія, насильна паспортизація громадян на тимчасово окупованих територіях, проведення виборів на таких територіях та примус громадян брати участь у них є не тільки грубим порушенням норм законодавства України, але і порушенням основоположних норм і принципів міжнародного права”, - підкреслили у міністерстві.

Читайте також: Загарбники планують змусити жителів Херсонщини голосувати на псевдовиборах

Також наголошується, що Росія не має жодних законних підстав для таких дій на території України.

“Росія, її політичне керівництво та всі, хто причетний до організації цих так званих виборів, відповідатимуть за наслідки своїх незаконних дій”, - заявили у Мін’юсті.

Як повідомлялося, російські загарбники мають намір провести 10 вересня 2023 року незаконні вибори до місцевих "органів влади" на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-