Представники U-LEAD обговорили із депутатом Бундестагу потреби громад України під час війни

Представники U-LEAD обговорили із депутатом Бундестагу потреби громад України під час війни

Фото
Укрінформ
Майбутнє відновлення України, а також потреби громад у підтримці під час війни обговорили під час візиту в Одесу депутат Бундестагу Робін Вагенер, його референт Маттіа Неллес із представницями регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» в Одеській області.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку U-LEAD у Фейсбуці. 

Зазначається, що німецького парламентарія поінформували про роботу U-LEAD до та під час війни, про допомогу, яка надається громадам, окреслили проблеми, які доводиться долати місцевому самоврядуванню.

«З початку повномасштабного вторгнення органи місцевого самоврядування одні з перших прийняли на себе виклики умов воєнного стану. Переконана, що спроможність громад вистояти була закладена, зокрема, децентралізацією», - зазначила представниця U-LEAD Юлія Молодожен.

Депутата Бундестагу особливо цікавили питання розподілу міжнародної допомоги та потреби громад, ефективність роботи органів місцевого самоврядування в умовах повномасштабного вторгнення Росії, виклики, з якими стикаються люди на місцях. Також обговорили порушення Росією роботи «зернового коридору».

Читайте також: Культура доброчесності має стати невід'ємною частиною місцевого самоврядування - U-LEAD

«Дуже важливо, що люди змогли самоорганізуватися і головне - зберегти потенціал та енергію. Україна може завжди розраховувати на допомогу Німеччини», - запевнив на зустрічі депутат Бундестагу.

Як підкреслив Вагенер у соцмережі Х, його подорож до Одеси почалася саме з цієї зустрічі. Тема децентралізації, яка є однією з найважливіших українських реформ після 2014 року, а також центральна роль муніципалітетів у війні та у відбудові України, були у центрі його уваги. 

У межах цього візиту депутат також провів переговори з місцевими політиками, під час яких йшлося, зокрема, про розвиток міжміських контактів і їх роль у підтримці Німеччиною України.

Вагенер є депутатом німецького Бундестагу, експертом із зовнішньополітичних питань партії «Зелених», координатор комітету у закордонних справах з питань Південного Кавказу, Молдови та Центральної Азії, голова парламентської групи Німеччина-Україна.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-