На Луганщині загарбники не вивозять сміття – регіон на межі екологічної катастрофи

На Луганщині загарбники не вивозять сміття – регіон на межі екологічної катастрофи

Укрінформ
Міста тимчасово окупованої Луганської області перебувають на межі екологічної катастрофи, гострою залишається проблема із вивезенням побутового сміття.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, міста окупованої Луганщини перебувають на межі екологічної катастрофи. І якщо ситуацію в захоплених минулоріч населених пунктах хоча б можна обумовити бойовими діями і значними руйнуваннями, то окуповані у 2014 році міста дійшли до такого життя самотужки.

"Проблема із вивезенням побутового сміття із дворів є гострою і для жителів, до прикладу, Сєвєродонецького району, і для мешканців Хрустального (які за дев’ять років так і не побачили бажання Росії зробити їхнє життя кращим), і багато де ще", - зауважив Лисогор.

У відповідь на чисельні запити, для закриття питання напередодні так званих "перших виборів" в Росії вирішили відправити до "ЛНР" чотири сміттєвози на весь регіон.

У тимчасово захопленому Сєвєродонецьку попри те, що місцеві жителі іноді вмовляють ремонтників не торкатися вцілілих будинків, останні розпочинають демонтаж.

"Як от в одній із багатопід’їздних дев’ятиповерхівок у нових районах. Горе-спеціалісти демонтували вікна, системи водопостачання і опалення. Але обіцяні гроші своєчасно не отримали і кинули цей об’єкт. Напередодні осені від будинку залишилися голі стіни. Багато хто скаржиться на те, що в них примусово зняли пластикові вікна і замінили на нові, але встановили так, що їх неможливо відчинити", - зазначив Лисогор.

Читайте також: У захопленому Рубіжному комунальники замість зарплати отримують гуманітарну допомогу

Лисогор також повідомив, що упродовж доби під ворожий удар знов потрапили Невське та Білогорівка – росіяни прожовують масово використовувати ствольну і реактивну артилерію вздовж усієї лінії фронту, обстрілюючи і позиції ЗСУ, і житлову забудову.

"У відповідь Сили оборони завдають противнику значних втрат. Навіть повітряно-десантні підрозділи армії РФ через нестачу особового складу вимушені доукомплектовуватися свіжомобілізованими", - підкреслив Лисогор.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Лисогор повідомив, що у старих районах тимчасово захопленого Сєвєродонецька за відсутності дахів руйнуються будинки.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-