У захопленому Рубіжному комунальники замість зарплати отримують гуманітарну допомогу

У захопленому Рубіжному комунальники замість зарплати отримують гуманітарну допомогу

Укрінформ
У тимчасово захопленому росіянами Рубіжному комунальники замість заробітної плати отримують гуманітарну допомогу.

Про це у Фейсбуці повідомила Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Із весни минулого року росіяни хизуються захопленням Рубіжного. Втім, життя в місті завмерло. Пошкоджене житло ніхто не відновлює. Зруйновані окупантами будинки можуть у будь-яку мить обвалитися", - йдеться у повідомленні.

Як підкреслили в ОВА, після чисельних звернень жителів загарбники відповіли, що завали прибиратимуть тільки після сплати коштів зазначених кварталів та будинків.

Крім того, повідомили в обладміністрації, так званий "мінпромторг ЛНР" напередодні вересневих псевдовиборів змушує представників малого та середнього бізнесу підписувати "меморандуми", які передбачають продаж товару за ціною, що відрізняються від закупівельної від нуля до п’яти відсотків. "У ці максимальні п’ять відсотків повинна бути закладена зарплатня, сплата комунальних послуг, оренда приміщень тощо. Під тиском росіян торговельні мережі вимушені відпускати товар по надиктованих цінах. При цьому, оптові ціни ніхто не знижував", - наголосили в ОВА.

Читайте також: На Луганщині росіяни до псевдовиборів допускатимуть навіть за усною заявою - ОВА

За словами начальника обладміністрації Артема Лисогора, "на Луганщині росіяни несуть значні втрати, підрозділи втрачають боєздатність, що призводить до постійних ротацій. Там, де не вистачає кадрових військ, на штурми йде бойовий армійський резерв, ув’язнені та представники інших приватних кампаній".

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Луганщини російські загарбники поставили завдання до 1 жовтня паспортизувати всіх підлітків віком від 14 до 18 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-