На Луганщині росіяни до псевдовиборів допускатимуть навіть за усною заявою - ОВА

На Луганщині росіяни до псевдовиборів допускатимуть навіть за усною заявою - ОВА

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Луганської області російські загарбники планують вибори так званих “депутатів народної ради ЛНР” за спрощеною процедурою, для участі достатньо усної заяви.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Аби підвищити показник явки на псевдовиборах, ухвалене рішення про дострокове голосування на дільницях, утворених поза межами захопленої території Луганщини, ідеться у повідомленні.

"Тобто, у різних регіонах РФ особи, які мають реєстрацію на Луганщині, обиратимуть не керівництво країни, а так званих “депутатів народної ради ЛНР”, за декілька діб до дня волевиявлення", - зазначили в ОВА.

Для голосування на такій дільниці виборцю необхідно подати відповідну заяву. Дозволено навіть в усній формі.

Як зазначили в ОВА, керівництво Кремля поставило завдання до 1 вересня забезпечити усіх старшокласників тимчасово захопленої території Луганщини новими підручниками з історії. Туди вже увійшли розділи про захоплені із 2014-го по 2022 рік території України.

“У підручнику за 11 клас кардинально переписані розділи з 1970-х по 2000-ні роки. За півтора року на росії вчергове змінилась історія останньої половини століття”, - зазначили в ОВА.

Читайте також: Росіяни розгорнули на Луганщині мобільні «паспортні столи» - ОВА

Як повідомив начальник ОВА Артем Лисогор, попри небезпеку й ускладнену ворогом логістику, жителі звільнених населених пунктів продовжують одержувати свіжий хліб, інші продукти харчування, засоби гігієни від військової адміністрації та волонтерських організацій. Цього тижня це жителі Красноріченської громади.

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині загарбники замінюють місцевих колаборантів на чиновників з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-