Зеленська у Франківську відвідала центр «Промприлад. Реновація»

Зеленська у Франківську відвідала центр «Промприлад. Реновація»

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська відвідала осучаснений завод "Промприлад. Реновація" в Івано-Франківську, який із застарілого підприємства перетворився на інноваційний центр.

Про це перша леді розповіла у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Замість пошиття брендового одягу для Європи – виробництво модульних спальників, вогнетривкої форми для тактичної та армійської авіації, тактичних наплічників, адаптивного одягу для поранених військових. Після початку повномасштабного вторгнення бренд жіночого одягу Наталки Найди з Івано-Франківська цілковито змінив пріоритети. Це історія лише одного з резидентів проєкту "Промприлад.Реновація". Цей колись старий завод у середмісті – сам потужний приклад того, як можна змінитися у відповідь на запити часу", – зазначила Зеленська.

Зеленська нагадала, що застарілий і занедбаний, у 2019 році "Промприлад" працював лише на 10% потужності, тоді й з’явилася команда, яка зайнялася його реновацією та переосмисленням.

Так, за її словами, на місці колишніх цехів постала система на перетині бізнесу, мистецтва, освіти та урбаністики, на колишньому заводі буде школа нових професій, спортивний центр, фудмаркет із 15 ресторанними концепціями, конференц-зали, фотостудія, зал для занять йогою та сучасним танцем, коворкінг для батьків із дитячою кімнатою, станції сортування, міська читальня та книгарня, альтернативна школа для дітей, готель, хостел-колівінг.

Читайте також: Зеленська відвідала великі прийомні родини в таборі «Артек-Буковель»

Крім того, перша леді зауважила, що з’явився і мейкерспейс – сповнений натхнення простір, що об’єднує команди крафтових виробників, інженерів, дизайнерів, архітекторів, митців та науковців, які працюють із деревом, металом, робототехнікою, текстилем, переробленим пластиком і керамікою, а також з альтернативним матеріалами – міцелієм і комбучею.

"Так завод став інноваційним центром. Тут знайшли роботу й самореалізацію і місцеві жителі, і ВПО, тут працюють, творять, зустрічаються, проводять час. Змінюючись сам, простір "Промприладу" змінює ціле місто. І навіть у масштабах країни таке переосмислення заводу – унікальний приклад", – переконана дружина Президента.

Читайте також: Зеленська записала відео про майбутній саміт перших леді та джентльменів

Зеленська вважає, що "Промприлад.Реновація" є прикладом "інклюзивної економіки", коли старе наповнюється новим змістом і оживає, зруйноване відбудовується ще кращим, інтереси всіх враховані й поєднані, а розвиток доступний для кожного.

Перша леді додала, що це один із головних принципів, за яким має відбудовуватися вся країна.

Як повідомлялося, раніше Зеленська відвідала центр в Карпатах, який був створений для лікування спортивних травм і де нині проходять медичну реабілітацію військовослужбовці.

Фото: Олена Зеленська, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-