Львів'янин намагався в обхід закону ввезти до України 20 картин відомих художників

Львів'янин намагався в обхід закону ввезти до України 20 картин відомих художників

Фото
Укрінформ
На кордоні з Угорщиною у жителя Львова вилучили 20 незадекларованих картин минулого сторіччя, придбаних на аукціоні в Італії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Закарпатська митниця у Фейсбуці.

Зазначається, що повертаючись із ЄС до України через митний пост «Астей» як пасажир  автомобіля 62-річний львів’янин запевнив що не переміщує через кордон товари, котрі підлягають декларуванню та оподаткуванню.

Проте митники вивели транспортний засіб із загального потоку на оглядовий майданчик.

"У ході перевірки автомобіля на задніх сидіннях було виявлено 20 художніх картин. Серед полотен – кілька творів художника Валентина Литвиненка, зокрема: "Ранок" (1975 р.), "Церква на пагорбі"(1974 р.), "Літній день" (1972 р.), "Берег річки" (1976 р.); інші написані Віктором Зарецьким - "Портрет старої жінки" (1947 р.), "Тиша" (1989 р.), "Вид з вікна" (1988 р.); також кілька картин митця Михайла Дерегуса - "Останній сніг" (1981 р.), "Провінціальний пейзаж" (1980 р.), "Краєвид"; художника Сергія Григор’єва - "На містку" (1984 р.), "Старе дерево" (1982 р.), "Літо" (1978 р.), акварель "Портрет" (1971 р.); маляра Карпа Трохименка – картини "Київ вечірній" (1965 р.), "Вид з балкона" (1960 р.).; мисткині Віри Довгалевської – картина "Квіти" (1974 р.), художника Федора Захарова - картина "Зима", етюд художниці Тетяни Яблонської", - йдеться в повідомленні.

Чоловік пояснив, що картини йому придбали на аукціоні в італійському місті Генуї за 5 тисяч євро й везе їх для власних потреб. Однак жодних документів, що підтверджують названу ціну, він при собі не мав.

Читайте також: На Полтавщині викрили канал контрабанди культурних цінностей до ЄС

Митники нагадують, що згідно з вимогами законодавства товари, виготовлені 50 і більше років тому, незалежно від вартості підлягають письмовому декларуванню. Тож стосовно чоловіка складено протокол. Художні твори вилучено, а їхню остаточну вартість установить експерт.

"Варто додати, що твори цих художників представлені в музейних, галерейних і приватних колекціях як в Україні, так і за кордоном. Завдяки неперевершеній майстерності художники мали найвищі державні нагороди. Серед зазначених вище митців – заслужені діячі мистецтв, народні художники 50-80-х років минулого століття", - зазначають на митниці.

Як повідомляв Укрінформ, на Волині митники перешкодили ввезенню в Україну контрабандної техніки компанії Аpple орієнтовною вартістю 450 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-