У Дніпрі 11 пацієнтів постраждали через наркоз, закуплений лікарнею

У Дніпрі 11 пацієнтів постраждали через наркоз, закуплений лікарнею

Укрінформ
У Дніпрі в міській багатопрофільній клінічній лікарні матері та дитини ім. М. Ф. Руднєва через застосування медичних препаратів для наркозу, які лікарня закуповувала самостійно, постраждали 11 пацієнтів, зокрема помер 11-річний хлопчик.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство охорони здоров’я повідомляє в Телеграмі.

У міністерстві поінформували, що пацієнти отримали тяжку побічну реакцію на медичні препарати, які застосовувалися під час проведення оперативних втручань. Попередньо, йдеться про медпрепарати для внутрішньовенного наркозу.

“На партію підозрюваних у побічній дії препаратів накладено карантин та вилучено з обігу в медзакладі. Також Держлікслужба проводить власне розслідування, за результатами якого прийматиме відповідні управлінські рішення”, - підкреслили в МОЗ.

Відомо, що медичні препарати лікарня закуповувала самостійно, а не отримувала через централізовані закупівлі. В лікарні тривають слідчі дії. Працює відповідна комісія та правоохоронці.

Читайте також: Закупівлі продуктів Харківською ОВА: жодної підозри у справі НАБУ не повідомляло

Постраждалих пацієнтів перевели до інших медичних закладів, де їм надається необхідна медична допомога.

Як зауважили в міністерстві, станом на зараз відомо про 11 постраждалих, серед них - пʼятеро дорослих і шестеро дітей.

“На жаль, одну дитину врятувати не вдалося. Напередодні вночі 11-річний хлопчик помер. Висловлюємо глибокі співчуття рідним”, - наголосили в МОЗ.

Наразі пʼятьох дітей у стані середньої тяжкості перевели до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні.

Ще пʼятьох дорослих пацієнтів доправили до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Стан двох із них оцінюється як тяжкий. За їхнє життя продовжують боротися лікарі.

Читайте також: У реабілітаційному центрі на Львівщині сталася бійка, один з пацієнтів загинув

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медиками через смерть11-річного хлопчика в одній із лікарень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-