Приїхала в Житомир шпигувати за ЗСУ: викрили російську агентку, яка наводила ракетні удари

Приїхала в Житомир шпигувати за ЗСУ: викрили російську агентку, яка наводила ракетні удари

Фото
Укрінформ
На Житомирщині викрили жительку Донеччини, яка переїхала в область через бойові дії й передавала російській розвідці інформацію про розташування військових об’єктів, яку ворог використовував для завдання ракетних ударів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«Слідство встановило, що співпрацювала з ворожою військовою розвідкою 42-річна уродженка Донеччини, яка у березні цього року переселилася на Житомирщину у зв’язку з бойовими діями у регіоні. Вона налагодила особисті контакти з офіцером головного управління генштабу збройних сил Росії. Діяла за інструкціями куратора, дотримувалася конспірації», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жінка збирала інформацію про місця розташування військових об’єктів, дислокацію підрозділів ЗСУ, поставки озброєння та інші важливі дані, які спецслужба РФ використовувала для ракетних обстрілів.

Читайте також: Коригувальника російських ударів по Харкову засудили до восьми років тюрми

Особливу активність підозрювана проявила у липні цього року, навіть використовуючи своїх знайомих. Вона спеціально приїжджала в Житомир, аби здобути для ворожої розвідки інформацію про особовий склад військової частини. Жінка особисто обходила територію об’єкту, фотографувала його, зазначала периметр охорони, кількість, маршрут і час переміщення військової техніки, вираховувала GPS-координати та здобуті відомості пересилала куратору електронною поштою.

Читайте також: В Одесі затримали двох «блогерів», які знімали локації Сил оборони і ППО

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури жительці Бахмутського району Донецької області повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу). Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

Як повідомлялося, у Харкові викрили залізничника, який передавав російським загарбникам дані про переміщення українських захисників та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-