Президент про ракетний обстріл Покровська: Загинули дев'ятеро людей, 82 поранені

Президент про ракетний обстріл Покровська: Загинули дев'ятеро людей, 82 поранені

Укрінформ
Внаслідок ракетного удару російських терористів по Покровську загинули дев'ятеро людей, ще 82  поранені, серед них - двоє дітей.

Як передає Укрінформ, про це під час вечірнього відеозвернення повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

«Сьогодні вже в другій половині дня завершилися рятувальні роботи у Покровську на Донеччині після вчорашнього ракетного удару російських терористів. Дев’ять людей загинули. Мої співчуття рідним і близьким. 82 людини поранені. Усім надається необхідна допомога. Серед поранених – двоє дітей, обидва хлопці, один із них – у тяжкому стані. Його звати Микита, всього лише 11 років дитині, учень 6-го класу школи. Бажаю якнайшвидшого одужання всім, хто постраждав від цієї чергової російської підлості», - заявив Зеленський.

Він нагадав, що ворог завдав кілька ракетних ударів, і другого удару було завдано вже тоді, коли почалась рятувальна операція. За словами глави держави, таке свідоме рішення терористів – завдати найбільше болю, найбільше шкоди. Зеленський також наголосив, що за це буде максимальна відповідальність Росії як би не розвивались події.

Читайте також: Безкарності не буде: у Євросоюзі засудили російські обстріли Покровська

Окремо Глава держави відзначив учасників рятувальної операції у Покровську - старшого лейтенанта служби цивільного захисту Андрія Самусіна та Олександра Шило, полковника служби цивільного захисту Вячеслава Філюшин, працівників Національної поліції лейтенанта Олександра Чівенкова і підполковника Володимира Нікуліна.

Крім того, Зеленський відзначив роботу українських медиків.

Читайте також: ГУР – про можливість нових ударів РФ по Києву: До цього маємо бути готові

«Особливо вдячний усім медикам, які працюють для людей у Покровську та інших містах Донеччини, а особливо сьогодні відзначу фельдшера швидкої міста Мирноград Катерину Железняк та лікаря-хірурга покровської лікарні Ігоря Клімова», - підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, у Покровську Донецької області у вівторок, 8 серпня, завершили аварійно-рятувальні роботи. Станом на 16.40 семеро осіб загинули, в тому числі один співробітник ДСНС, ще 82 людини постраждали. Підрозділами ДСНС було врятовано 8 людей. З місця події вивезено 122 тонни будівельного сміття. До ліквідації наслідків обстрілів від ДСНС було залучено 46 осіб та 12 одиниць техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-