Уряд розширив національний парк «Синьогора» на 10 000 гектарів

Уряд розширив національний парк «Синьогора» на 10 000 гектарів

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні у п'ятницю ухвалив рішення у сфері захисту довкілля, серед яких – про розширення меж території національного природного парку «Синьогора».

Про це у Фейсбуці повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, передає Укрінформ.

«Сьогодні Кабінет Міністрів України схвалив проєкт указу Президента України “Про зміну меж території національного природного парку «Синьогора». До складу парку плануємо включити понад 10 000 гектарів земель державної власності», - повідомив Стрілець.

Читайте також: Обрядовий напій «Варена» внесли до Національного списку культурної спадщини

За його словами, ухвалене рішення дозволить утворити суцільну природоохоронну зону між парком «Синьогора», заповідником «Горгани» та розташованим південніше Карпатським національним природним парком і НПП “Верховинський”.

Також під час засідання урядом були ухвалені зміни до Морської природоохоронної стратегії України, зокрема щодо перенесення термінів її виконання.

Зазначена Стратегія разом із дорожньою картою булі ухвалені у жовтні 2021 і впроваджували європейські норми та підходи до охорони морського середовища на період 2022-2027 років.

Читайте також: Карнаухівська зливана каша поповнила список Національної культурної спадщини

«Сьогодні Україна не має доступу до частини приморських територій, тож не може визначити реальний обсяг шкоди, завданої морським екосистемам. Після перемоги потрібно буде переглянути план дій до Стратегії, скоригувати заходи, щоб відновити все, до чого доторкнулася рука рашистів»,- зауважив міністр.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів надав сервісу фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії Російської Федерації «ЕкоЗагроза» офіційний статус.

Фото: Zybikok, uk.wikipedia.org 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-