Наєв відвідав позиції прикордонників на Чернігівщині

Наєв відвідав позиції прикордонників на Чернігівщині

Фото
Укрінформ
Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв під час робочої поїздки в Чернігівську область відвідав позиції бійців Державної прикордонної служби.

Про це пресслужба командування Об'єднаних сил ЗСУ повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Наєв перевірив стан та умови несення прикордонниками служби, обговорив із командним складом обстановку на ділянці державного кордону та питання взаємодії підрозділів силових відомств, що входять до складу Сил оборони.

Також командувач вручив відзнаки «За службу та звитягу» чотирьом бійцям, які у складі прикордонного наряду виявили на лінії державного кордону з Росією ворожу диверсійно-розвідувальну групу, вступили з нею у вогневий контакт та примусили відступити.

Як повідомляється, того дня росіяни спочатку обстріляли прикордонну смугу з автоматичних гранатометів. Імовірно, очікуючи, що після щільного обстрілу там нікого не залишилося, вони рушили на прорив кордону. Діяли грамотно й організовано, пересуваючись «двійками» на відстані одна від одної.

Читайте також: Сили оборони за липень зупинили чотири спроби перетину кордону ворожими ДРГ на півночі – Наєв

Підпустивши на лічені десятки метрів першу пару диверсантів прикордонники відкрили вогонь спочатку по передовій групі, а потім – по решті. Бій тривав недовго. Отримавши опір, росіяни збилися до купи та під прикриттям станкових гранатометів (АГС) відступили у зворотному напрямку.

Загалом у липні цього року, за даними командувача Об’єднаних сил, на Чернігівському та Сумському напрямках Силам оборони вдалося зірвати чотири спроби ворожих ДРГ проникнути на територію України.

Для недопущення успішних дій ворога працює система заходів, у якій задіяні підрозділи ДПСУ, ЗСУ, Сил спеціальних операцій, Національної гвардії, Національної поліції та Служби безпеки України.

Координація й керування відбуваються з єдиного центру військовим командуванням. Контрдиверсійні заходи в разі потреби можуть посилюватися застосуванням ствольної артилерії, мінометів і групової зброї.

Читайте також: На Сумському напрямку росіяни щодня гатять з далекобійної артилерії та мінометів - Наєв

На ділянках, де ймовірне проникнення ДРГ ворога, здійснюється посилення щільності українських військ, збільшення кількості спостережних постів й інженерне облаштування лінії кордону – керовані протипіхотні й протитанкові мінні поля, інженерні загородження невибухового типу. Така робота триває цілодобово.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня українські оборонці зупинили спробу перетину російськими диверсантами кордону України в Чернігівській області.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-