Під час обвалення мосту на Закарпатті ним ішли п'ятеро людей

Під час обвалення мосту на Закарпатті ним ішли п'ятеро людей

Укрінформ
Під час обвалення підвісного мосту у с.Квасах на Закарпатті ним рухалися п'ятеро осіб, одна жінка з дитиною встигла пройти, проліт завалився під трьома жінками, що рухались разом.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів голова Ясінянської тергромади, до якої входить село Кваси, Андрій Делятинчук.

"Учора під час нещасного випадку мостом у Квасах рухалися четверо осіб та дитина. Перша жінка з дитиною пройшли через міст, решта троє рухалися дещо далі від них і йшли разом, саме під ними провалився проліт, і вони впали з висоти на берег гірської річки. Це дуже прикрий випадок, загинула людина, нам дуже шкода, що це сталося", - сказав він.

За словами Делятинчука, місцеві, на відміну від туристів, не ходять мостом у такий спосіб, зазвичай, рухаються по одному та дещо на відстані один від одного. Постраждалі були туристами, вони приїхали у Кваси відпочивати.

Він також підтвердив, що біля підвісного мосту нема встановлених інформаційних табличок, де були б зазначені правила переправи через нього для немісцевих жителів.

Водночас голова громади зазначив, що міст не мав статусу аварійного, а також що досі в селі не було схожих нещасних випадків, аби під кимось із жителів обвалювалася частина котрогось із підвісних мостів, яких у гірських селах цієї тергромади багато.

"Жодних ознак аварійності цей міст не мав, дошки, опори під ними не були пошкоджені чи підгнилі. У разі, якщо таке є, в сільських громадах зазвичай одразу проводять ремонт - нещодавно такий ремонт провели на одному з мостів нижче по течії", - додав Делятинчук.

Зазначений міст знаходиться на балансі Квасівської сільської ради, наразі вивчають архіви щодо того, коли він був споруджений та коли востаннє ремонтувався - у рамках відкритого поліцією кримінального провадження.

Читайте також: На Закарпатті відновили рух вантажного й легкового транспорту через річку Тересва

Як повідомлялося, о 22:00 3 серпня до Служби порятунку надійшло повідомлення про падіння в річку Чорна Тиса з пішохідного навісного мосту в селі Кваси Рахівського району трьох людей. Внаслідок падіння одна жінка загинула, дві у лікарні.

Поліція за фактом нещасного випадку розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 288 КК України.

В ОВА поінформували, що в області невідкладно збирають Раду оборони області й регіональну комісію ТЕБ та НС з цього питання.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-