Загарбники на Луганщині дедалі частіше розміщують особовий склад у соціальних закладах –  ОВА

Загарбники на Луганщині дедалі частіше розміщують особовий склад у соціальних закладах – ОВА

Укрінформ
Заклади освіти й рекреації на Луганщині окупанти все частіше використовують для розміщення своїх вояків.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Телеграмі.

«Окупанти продовжують використовувати цивільну інфраструктуру для розміщення особового складу. Так, у шахтарському профілакторії у Нижньому Нагольчику, що біля Антрациту, наразі проживає близько 100 російських військовослужбовців. А в Семикозівці на Біловодщині приблизно така ж кількість загарбників розташувалась у будівлях закладу освіти», - розповів Лисогор.

За його словами, перед початком нового навчального року росіяни шукають дітей, які не відвідують школи на окупованих територіях. При виявленні таких випадків погрожують родині позбавленням батьківських прав.

Начальник Луганської ОВА поінформував, що на Новопсковщині чоловіків після отримання паспорту РФ одразу примушують йти до військкомату та ставати на облік.

«Така ситуація спостерігається, зокрема, у Заайдарівці та Роговому. Деякі, аби цього не робити, намагалися одразу виїхати через територію РФ. Але на кордоні були зупинені і повернуті додому», - зазначив він.

Читайте також: На окупованій Луганщині з моргів не встигають вивозити тіла загарбників - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, загарбники вже пропонують жителям тимчасово захоплених територій України гроші за отримання російських паспортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-