З Маріуполя вийшло судно з награбованим українським металом

З Маріуполя вийшло судно з награбованим українським металом

Фото, відео
Укрінформ
З тимчасово захопленого російською армією Маріуполя вийшло судно - вперше в цьому році - з награбованим загарбниками українським металом, а не зерном.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та опублікував відповідне фото з порту.

«Піратство продовжується. Вчора з Маріуполя вийшло судно класу РМ3 (річка-море), завантажене арматурою. Арматурою, яку рік виготовляла «металургія «ДНР». Думаю, до війни 3,5 тис. тонн виготовляла металургія Донецької області десь одну зміну - а тут цілий рік…Перше судно в цьому році, яке повезло не зерно», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що загарбники, як не дивно, назву судна замалювали, хоча за спостереженням та аналізу трафіку «це той самий Междуреченск».

За словами радника мера, в порту стоїть ще друге судно, воно стоїть понад два тижні, свідомо заховано на причалі за елеватором, що унеможливлює ідентифікацію ззовні.

Читайте також: Генералу РФ, який наказував бомбити Маріуполь, оголосили підозру

«На територію його причалу потрапити неможливо. Даних не передає. Клас більший за РМ3 однозначно. Досі намагаємось з’ясувати що це та нащо», - додав Андрющенко.

При цьому він зазначив, що поки ніякого військово-логістичного використання цього судна не зафіксовано.

Як повідомлялося, росіяни продовжували красти морем українське зерно. Російське судно «Междуреченск» у кінці червня цього року заходило у Маріупольський порт, привозило бетонні укріплення для фортифікаційних споруд і вантажилося зерном.

Читайте також: Найбільші польські міста нададуть допомогу у відродженні Маріуполя після деокупації

Агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Ворог перетворює місто та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Головне фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-