Відновлювати зруйнований міст на Закарпатті почнуть обласним коштом - ОВА

Відновлювати зруйнований міст на Закарпатті почнуть обласним коштом - ОВА

Ексклюзив
Укрінформ
Відновлювати зруйнований міст через річку Тересву на Закарпатті почнуть обласним коштом.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"Після падіння мосту перше питання було відновити рух трасою державного значення. Відтак працівники ДСНС встановили першу переправу для легковиків протягом 26 годин після аварії. Далі прийняли рішення поставити ще один міст за рахунок труб, нижче по течії поставимо ще одну переправу для вантажівок - роботи тривають. Наразі розглядаємо варіант, що по одному мосту автівки рухатимуться в одну сторону, по іншому - в іншу", - розповів він.

Але, зазначив Микита, з початком сезону паводків ці мости можуть постраждати, тому в області наразі вирішують, як далі рухатиметься транспорт по державній дорозі Н-09.

"Зараз в КМУ направили рішення обласної комісії ТЕБ та НС щодо будівництва тимчасового мосту поруч зі зруйнованим - він зможе пропускати вантажі до 30 тонн, підрядники його обіцяють збудувати за два місяці. Важливо збудувати його до кінця вересня, адже далі можливі сезонні паводки, які можуть пошкодити або зруйнувати встановлені зараз тимчасові переправи", - зазначив Микита.

Утім, зі слів Микити, зараз ці тимчасові переправи укріплюють: завезли дві сотні кубів піщано-гравійної суміші, зараз її втрамбовують. Відповідні служби наразі встановлюють нові дорожні знаки на трасі державного значення, які регулюватимуть проїзд по ній.

Читайте також: Поліція на Закарпатті з’ясовує, чи зруйнувала аварійний міст вантажівка

"Разом із тим, у 2021-му році були передбачені 500 млн грн коштів на реконструкцію мосту через Тересву. Сьогодні вирішуємо питання фінансування цього проєкту. Ми розуміємо, що кошти зараз необхідні насамперед для армії. Можливий також варіант, що почнемо реконструювати міст за обласні кошти, а тоді вже залучатимемо державні", - зазначив голова Закарпатської ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 24 липня на Закарпатті обвалився міст через річку Тересву. Він не ремонтувався 60 років та був в аварійному стані. Обвал стався через проїзд по мосту вантажівки, вага якої перевищувала допустиму у 7 разів. У результаті аварії постраждали 5 людей, з них двоє - діти. Вночі 25 липня рятувальники відкрили проїзд через переправу нижче біля зруйнованого мосту. Також зараз нижче по течії встановлюють ще одну переправу для вантажних автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-