Школі в Маріуполі росіяни надали ім’я генерала, який знищував місто

Школі в Маріуполі росіяни надали ім’я генерала, який знищував місто

Фото
Укрінформ
Російські загарбники надали школі №7 тимчасово захопленого Маріуполя ім’я генерала Романа Кутузова, який торік знищував це українське місто.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Маріупольська школа №7 тепер тимчасово носитиме ім'я генерал-лейтенанта російських загарбницьких військ Романа Кутузова. На стіні школи встановили меморіальну дошку, а на постаменті біля входу до будівлі - бронзове погруддя. Він брав участь у захопленні Маріуполя», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей генерал був одним з тих, через кого Маріуполь майже три місяці перебував у блокаді. Внаслідок цього загинуло, за попередньою інформацією, понад 22 тисячі мирних жителів, але кількість убитих може бути в рази вищою.

Військового злочинця було ліквідовано у червні минулого року. Але російські окупанти вирішили перетворити вбивцю на «героя», нав’язуючи містянам викривлену історію та насаджуючи ганебну пропаганду

«Проте маріупольці знають, хто прийшов з війною на Донеччину, приніс смерть та руйнацію в їхній дім», - наголосили в міськраді.

Читайте також: Андрющенко показав, як виглядає історичний центр Маріуполя

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф у сучасній історії. Місто майже на 90% зруйноване ворожими обстрілами.

1 вересня 2022 року загарбники відкрили в Маріуполі лише п’ять шкіл замість гучно анонсованих 16. У цих школах дітям промивають мізки «уроками мужності та патріотизму». В липні для учнів початкової школи до Маріуполя завезли зошити з портретом Путіна на обкладинці.

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-