Кіберполіція викрила шахраїв, які виманювали гроші «на лікування військових»

Кіберполіція викрила шахраїв, які виманювали гроші «на лікування військових»

Фото
Укрінформ
Кіберполіція Львівщини викрила шахраїв, які виманювали в громадян гроші під виглядом благодійних зборів нібито для потреб військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція.

Встановлено, що фігуранти публікували в соціальній мережі оголошення про збір грошей буцімто для військовослужбовців Збройних сил України, які потребують допомоги на лікування. Для цього зловмисники використовували фейковий обліковий запис.

Благодійні внески фігуранти отримували на підконтрольні банківські рахунки й витрачали їх на власні потреби. За даними слідства, у такий спосіб ошукали щонайменше п’ятьох людей.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили також факти виправдання й визнання правомірною російської агресії проти України та пропагування ідей "руского міра". Один зі зловмисників виявився на додачу адміністратором Телеграм-каналу проросійського спрямування.

У результаті обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів на території Одеси, Львова та Львівської області поліцейські вилучили 23 мобільні телефони, 19 сім-карт, персональний комп’ютер, ноутбуки і планшети, 19 банківських карт і готівку в російських рублях.

Правоохоронцями відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу, що передбачає позбавлення волі терміном до восьми років.

Обом зловмисникам оголошена підозра. Станом на сьогодні один із них уже відбуває покарання в місці позбавлення волі. Другому обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Розслідування триває.

Читайте також: У Вінниці викрили зловмисника, який наживався на поранених захисниках

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпропетровській області поліцейські оголосили підозру в шахрайстві 21-річній жительці міста Жовті Води, яка з акаунтів у соцмережах продавала неіснуючий військовий одяг.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-