Фундація Олени Зеленської надала допомогу великій прийомній родині з Харківщини

Фундація Олени Зеленської надала допомогу великій прийомній родині з Харківщини

Фото
Укрінформ
Велика прийомна родина з Харківської області, в якій виховуються десятеро дітей, отримала від Фундації Олени Зеленської допомогу - побутову техніку, меблі та гаджети.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська поінформувала у Телеграмі.

За словами Зеленської, “повномасштабне вторгнення ця велика прийомна родина з Харківщини зустріла в рідному селищі. І попри лінію фронту, що проходила зовсім близько, вирішила нікуди не їхати — бо ніхто не має права відбирати в них дім”.

“Олександра та Віталій виховують десятьох дітей. Розповіли, що, як в армії, з усіма відпрацювали план дій: куди і як ховатися під час тривог, що робити, коли немає світла й води. Грілися дровами, а під час світломаскувального режиму діти зачинялися у ванній і різали тканину на сітки для захисників”, - зазначила перша леді.

За словами Зеленської, “ця родина потроху готується до зими. На жаль, обстріли нікуди не поділися, а коли в сім‘ї десять дітей, треба про все подбати завчасно".

Читайте також: Перші леді України та Кореї відвідали Центр захисту прав дитини у Києві

"Тож ми в Olena Zelenska Fundation, поспілкувавшись із батьками-вихователями, закупили необхідні в господарстві речі: побутову техніку, меблі, гаджети. Усе, що зробить життя й побут зручнішим”, - поінформувала Зеленська.

Як підкреслила дружина Президента, “завдяки благодійному внеску Європейського інвестиційного банку ми допомагаємо великим прийомним родинам облаштовувати побут до зими. Лише в липні забезпечили всім необхідним 80 таких родин із Харківщини, у яких виховують майже 600 дітей”.

“Війна триває, але й життя триває: попри небезпеки й труднощі для великих прийомних сімей українці продовжують забирати дітей із сиротинців, щоб у них було родинне піклування й тепло. Тож має тривати й наша допомога таким сім'ям. Адже те, як вони тримаються разом, викликає захоплення та впевненість: переживемо й цю зиму”, - наголосила перша леді.

Читайте також: Українці можуть всиновлювати дітей із закладів, евакуйованих за кордон – представниця омбудсмана

Як повідомлялось, з початку року Фундація Олени Зеленської, завдяки благодійному внеску Європейського інвестиційного банку, забезпечила всім необхідним понад 2 тисячі дітей із 290 будинків сімейного типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-