Модульне містечко для переселенців відкрили на Полтавщині

Модульне містечко для переселенців відкрили на Полтавщині

Фото
Укрінформ
У Полтавській області відкрили модульне містечко для переселенців, споруджене за підтримки Фонду міжнародної солідарності Польщі та уряду Великої Британії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає Укрінформ.

Віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на відкритті містечка заявила, що його поява свідчить про єдність міжнародної спільноти навколо України. Вона подякувала Польщі та Великій Британії.

«Ці дві країни з першого дня війни допомагають нашій державі. І вкотре довели, що солідарність не залежить від кордонів, а справжня підтримка проявляється в добрих справах. Сподіваюся, що наші внутрішні переселенці відчують тут затишок і турботу. Адже це проєкт величезної людяності, чуйності та добрих сердець», — сказала Верещук.

Містечко складається з 240 модулів, де можуть розміститися до 300 осіб. Тут уже проживають близько ста переселенців із Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Зведення та облаштування модульного містечка відбувалося спільними зусиллями міжнародних донорів та Полтавської ОВА в межах проєкту «Під безпечним дахом». Його реалізував Фонд міжнародної солідарності Польщі за фінансової підтримки Уряду Великої Британії.

Читайте також: На Київщині запустили цементний завод і лінію зі спорудження модульних будинків

Як повідомляв Укрінформ, у місті Знам’янка Кіровоградської області побудували модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб.

Фото: minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-