З небезпечних населених пунктів Харківщини вже вивезли понад 30 дітей – Верещук

З небезпечних населених пунктів Харківщини вже вивезли понад 30 дітей – Верещук

Ексклюзив
Укрінформ
За кілька днів від оголошення примусової евакуації з небезпечних населених пунктів Харківської області вивезли понад 30 дітей.

Про це віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила в коментарі Укрінформу.

"У небезпечних районах на Харківщині загалом проживали 194 дитини. Ми їх усіх знаємо, розуміємо, що населені пункти, де вони перебувають, піддаються нещадним ворожим обстрілам. Ми прагнемо вивезти дітей, щоб вони від цього не страждали. На сьогодні вдалося вивезти більше 30 дітей за кілька днів", – сказала Верещук.

Вона зазначила, що держава бере на себе відповідальність з фінансування евакуацій дітей із батьками, одним із батьків або із законним представником, супроводу, подальшого проживання. На думку віцепрем’єрки, батькам страшно евакуйовуватися, адже вони не знають, чи зможуть фінансово забезпечити дітей на новому місці. "Фінансова невизначеність тримає людей удома. Наше завдання – порекомендувати і забезпечити всіх необхідним", – додала Верещук.

Читайте також: В Україну з початку повномасштабної війни повернули 385 дітей

Водночас вона поінформувала, що примусова евакуація дітей відбудеться із семи населених пунктів на Донеччині. "Там залишаються приблизно до 200 дітей", – уточнила вона.

Окрім того, Верещук наголосила, що після примусової евакуації діти не можуть повернутися в населені пункти, де раніше проживали, оскільки це – зона активних бойових дій або посилених ворожих обстрілів.

Як повідомлялося, 17 липня було оголошено примусову евакуацію дітей із десяти населених пунктів Вовчанської міської територіальної громади Чугуївського району, де фіксуються активні ворожі обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-