На Донеччині з початку війни загинули 36 медиків, більш як пів сотні – поранені

На Донеччині з початку війни загинули 36 медиків, більш як пів сотні – поранені

Укрінформ
На території Донецької області з початку повномасштабної війни російські загарбники вбили 36 та поранили 53 медичних працівників.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Донецької ОВА Олександр Педенко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Загалом з 24 лютого 2022 року постраждали внаслідок бойових дій 89 працівників закладів охорони здоров’я, з них травмовано та поранено 53 особи, з яких 8 – на робочому місті, та вбито 36 осіб, з яких 1 – на робочому місті», - сказав Педенко.

Він додав, що тільки за шість місяців цього року в побуті під час ворожих обстрілів постраждали 13 працівників закладів охорони здоров’я Донецької області, з цих 7 – зі смертельним наслідком.

Читайте також: Уряд виділив понад ₴1,7 мільярда на відновлення медзакладів у дев'яти регіонах

Як повідомлялося, армія Російської Федерації за минулу добу, 18 липня, поранила 10 жителів Донеччини.

Донецька область постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних мешканців, руйнує житлові будинки, медичні заклади, школи, дитсадки, та різні інфраструктурні об'єкти.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-