У Миколаєві суд арештував жінку, яка «зливала» росіянам дані про ППО

У Миколаєві суд арештував жінку, яка «зливала» росіянам дані про ППО

Укрінформ
Суд у Миколаєві ухвалив узяти під варту без права внесення застави жінку, яка підозрюється у передаванні інформації про розташування підрозділів української ППО.

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду м.Миколаєва у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Слідчим суддею Центрального райсуду Миколаєва обрано запобіжний захід мешканці одного з сіл Миколаївського району, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України», - йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами справи, підозрювана у месенджері Telegram листувалася зі своїм сином, ексслужбовцем ліквідованого спецпідрозділу «Беркут», який зараз проживає у тимчасово окупованому Севастополі і служить тамтешній поліції. Він попросив матір надавати йому інформацію про переміщення та дислокацію підрозділів ЗСУ, і та погодилась.

За даними правоохоронців, жінка збирала і передавала інформацію про розташування частин ЗСУ, зокрема підрозділів протиповітряної оборони. Її син отримані дані передавав невстановленому представнику Головного управління Генштабу ЗС РФ.

У судовому засіданні захисник просив суд обрати запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою, оскільки підзахисна має міцні соціальні зв’язки і не має наміру переховуватись чи продовжувати вчиняти кримінальне правопорушення.

Читайте також: СБУ затримала російську агентку - готувала атаку по «центрах прийняття рішень» на Миколаївщині

Однак суддя ухвалив обрати підозрюваній запобіжній захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як повідомлялося, Заводський райсуд Миколаєва призначив 11 років позбавлення волі старшому майстру виробничої дільниці державного підприємства НВКГ «Зоря-Машпроєкт», яка скоїла низку злочинів проти національної безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-