Через негоду і бойові дії знеструмлені понад 400 населених пунктів

Через негоду і бойові дії знеструмлені понад 400 населених пунктів

Укрінформ
В Україні через бойові дії та негоду залишаються знеструмленими понад 400 населених пунктів. Енергетики продовжують відновлювальні роботи там, де це можливо.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Через бойові дії залишаються знеструмленими 397 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях. Внаслідок обстрілів є пошкодження у мережах на Донеччині, Харківщині та Запоріжжі. Відновлення відбувається з дозволу військових. Через негоду відбулись знеструмлення у 4-х населених пунктах в Чернівецькій області», - йдеться в повідомленні.

У компанії уточнили, що в енергосистемі працюють всі види електростанцій. Також з планового ремонту вийшов один з атомних енергоблоків, який продовжує набирати свою потужність.

«Продовжуються активні відновлювальні роботи, де це можливо. Тривають планові ремонти на енергоблоках АЕС. Тому в енергосистемі обмежена кількість блоків, які можуть виробляти електроенергію, особливо для покриття вечірнього максимуму споживання», - додали в НЕК.

Читайте також: Частина Одеси може залишитися без світла через ремонтні роботи

Як повідомлялося, у неділю, 16 липня, вперше відбувся імпорт електроенергії з Польщі в Україну міждержавною лінією електропередачі, яку НЕК «Укренерго» успішно модернізувало і включило у травні 2023 року. Енергосистема отримала додаткові 800 МВ потужності з 20:00 до 23:00, у період найвищого споживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-