Із Вовчанської громади на Харківщині потрібно евакуювати 194 дитини - ОВА

Із Вовчанської громади на Харківщині потрібно евакуювати 194 дитини - ОВА

Укрінформ
Із прикордонної Вовчанської громади на Харківщині через постійні обстріли потрібно евакуювати 194 дитини, рішення про обов’язкову евакуацію готується.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Харківської обласної військової адміністрації.

“У населених пунктах Вовчанської громади, де ускладнена безпекова ситуація, перебувають 194 дитини. Наразі розглядається рішення про обов'язкову евакуацію”, - сказали в пресслужбі.

В адміністрації додали, що рішення може бути прийняте вже сьогодні.

Як зауважив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини” начальник ОВА Олег Синєгубов, ворог активізував обстріли півночі Харківщини. Зокрема, цілодобово під загрозою деокуповане прикордонне місто Вовчанськ і довколишні села. Попри це люди відмовляються виїздити у безпечніші райони області.

“Там загроза 24 на 7. Ворог веде обстріли з артилерії, мінометів, бо відстань до кордону лише кілька кілометрів. Люди не хочуть виїжджати. Але безпека дітей на першому місці. Тому ми маємо вживати таких заходів, щоби у підрозділів Національної поліції було більше важелів впливу, скажімо так”, - сказав Синєгубов.

Читайте також: Ворог знову завдає ударів по Харкову

Як повідомляв Укрінформ, російські війська зранку в понеділок, 17 липня, обстріляли Вовчанськ Харківської області, одна людина зазнала поранення.

Вовчанську громаду ЗСУ звільнили у вересні 2022 року. Росіяни обстрілюють населені пункти громади зі своєї території.

Фото: поліція Харківської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-