На Буковині ворожка та адвокат виманили у фігуранта кримінальної справи $300 тисяч

На Буковині ворожка та адвокат виманили у фігуранта кримінальної справи $300 тисяч

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій області оголосили підозру ворожці та адвокату, які заволоділи $300 тис. та підбурювали до надання хабаря фігуранта справи про розкрадання понад 15 млн грн бюджетних коштів.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуку.

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури громадянці та адвокату повідомлено про підозру у шахрайстві та підбуренні до надання неправомірної вигоди.

"За даними слідства, жителька Тернопільської області, яка надає послуги з ворожіння, пообіцяла чоловіку допомогти вирішити через впливових людей питання припинення відносно нього кримінального переслідування. Він є фігурантом кримінального провадження, зареєстрованого за фактами розкрадання та легалізації понад 15 млн грн бюджетних коштів", - ідеться у повідомленні.

Від січня до травня цього року ворожка спільно з іншими особами одержали від чоловіка $300 тисяч, однак жодних домовленостей не виконали.

Також підозрювана порекомендувала чоловіку найняти столичного адвоката. Він запропонував клієнту в обхід закону допомогти уникнути кримінальної відповідальності його родичеві, який теж фігурує у справі щодо легалізації бюджетних коштів. Захисник підбурив чоловіка дати слідчому $10 тисяч, запевнивши, що особисто передасть кошти правоохоронцям.

Читайте також: Кіберполіція викрила низку шахрайських call-центрів, які виманювали гроші в іноземців

Зазначається, що після одержання обумовленої суми адвоката було затримано.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші особи, причетні до правопорушень.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві оголосили підозру посадовцю держпідприємства і вісьмом учасникам злочинної групи, які шахрайським шляхом заволоділи будівлями та укриттями держпідприємства одного з міністерств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-