У школах Київщини побудують 43 укриття подвійного призначення - очільник ОВА

У школах Київщини побудують 43 укриття подвійного призначення - очільник ОВА

Ексклюзив
Укрінформ
У Київській області ведеться робота з будівництва 43 укриттів подвійного призначення у школах, щоб діти могли відновити навчання в очній формі.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

“Зараз активно ведемо роботу щодо будівництва 43 укриттів у школах області, щоб діти могли відновити навчання офлайн. З бюджету області виділили на це 100 млн грн, ще 262 млн грн – виділив уряд, умова будівництва – 70% коштів даємо ми, ще 30% громади компенсують самостійно. Йдеться саме про укриття подвійного призначення”, - сказав Кравченко.

Він пояснив, що під час повітряної тривоги це будуть звичайні укриття, а в інший час - можуть бути спортзали, зони для творчості тощо.

За словами Кравченка, таке укриття вже функціонує у школі в селі Гатне поблизу столиці: “Там комфортно, сучасно, функціонально. Цей досвід апробуємо на двох школах в Українці, поширюємо його на всю область”.

Читайте також: Руслан Кравченко, начальник Київської обласної військової адміністрації

Голова ОВА повідомив, що вартість укриття подвійного призначення в невеликій школі на 100 дітей, – 7-15 млн грн, у великій – 40 млн грн. За його словами, на ціну впливає низка факторів – чи потрібно будувати з нуля, чи це лише облаштування наявного приміщення.

Кравченко зауважив, що побудувати таке укриття можна досить швидко. Якщо не рахувати термін розробки проєктно-кошторисної документації, більш-менш типове укриття можна побудувати за чотири-п’ять місяців.

Читайте також: На Київщині під час перевірки 30% укриттів виявилися закритими або непридатними

Як повідомляв Укрінформ, навчальні заклади України забезпечені укриттями на 67,8%, робота з облаштування та будівництва нових сховищ ведеться постійно. Для цього на 2023 рік передбачено 1,5 млрд грн з державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-