СБУ знешкодила на Львівщині банду рекетирів

СБУ знешкодила на Львівщині банду рекетирів

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України знешкодила у Львівській області злочинне угруповання, яке займалося вимаганням грошей.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«У результаті спецоперації на Львівщині нейтралізовано діяльність лідера злочинного угруповання та його активних учасників, що тероризували і намагалися тримати в страху місцевих жителів», - ідеться в повідомленні.

Зловмисники вимагали гроші за вигадані борги або через штучно створені конфліктні ситуації. У разі незгоди платити погрожували фізичною розправою.

«Злочинні дії банди призводили до розхитування суспільно-політичної обстановки і загострення криміногенної ситуації в західному регіоні», - наголосили в СБУ.

Зазначається, що серед громадян, у яких зловмисники намагалися «вибити» гроші, були й мобілізовані до лав українського війська. Зокрема задокументовано, що вони вимагали в одного з військових щомісячно сплачувати 2 тис. доларів за вигадану «заборгованість».

Співробітники СБУ затримали лідера угруповання під час отримання чергової «данини» - 40 тис. грн.

«Встановлено, що кримінальник спрямовував гроші на поповнення злочинної «каси», яку контролювали «злодії в законі». При обшуку в його помешканні виявлено 350 тис. дол., які, можливо, належать до так званого «общаку», - ідеться в повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу (Вимагання в умовах воєнного стану). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави.

Читайте також: У Кривому Розі затримали рекетирів на чолі з кримінальним «авторитетом»

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності інших учасників банди. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті спецоперації на Полтавщині нейтралізовано банду, яка тероризувала місцевих жителів та «вибивала» неіснуючі борги з підприємців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-