На Кіровоградщині побудують завод з виробництва графітового концентрату

На Кіровоградщині побудують завод з виробництва графітового концентрату

Укрінформ
У Кіровоградській області на території Петрівської громади у 2024 році почнуть будувати завод з виробництва графітового концентрату.

Про це повідомляє Кіровоградська ОВА у Телеграмі, передає Укрінформ.

Будівництво заводу - інвестиційний проєкт компанії BGV Group. Його реалізацію забезпечує ТОВ «Розвиток Побужжя».

«Графіт на сьогодні набуває дуже серйозного інвестиційного приваблення. В першу чергу, це пов’язано зі зростанням попиту на акумуляторні батареї, як для великої енергетики, так і для автомобільної промисловості», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що потужності заводу збудують на технічних рішеннях проєктанта Mezzo Швеція. Саме ж будівництво здійснюватиметься двома чергами.

Читайте також: В Україні почали будувати завод з виробництва безпілотників Bayraktar

Перша черга – побудова кар’єру і місця для концентрації графітної руди. Друга – зведення заводу з виробництва пластинчатого графіту, який буде експортуватись. Завод будуватиметься протягом п’яти років, починаючи з 2024 року. Загалом інвестиційний проєкт передбачає створення 750 робочих місць.

Графіт зазначеного типу видобувається у Японії, Китаї та Республіці Корея. Будівництво заводу дасть можливість бути у Європі першопрохідцями з виробництва такої концентрованої руди.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті триває будівництво сміттєпереробного заводу, що обслуговуватиме 27 громад у Берегівському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-