Росіяни б’ють по логістиці, щоб жителі звільнених сіл Луганщини не отримали допомогу

Росіяни б’ють по логістиці, щоб жителі звільнених сіл Луганщини не отримали допомогу

Укрінформ
Російські війська обстрілюють логістичні шляхи, щоб жителі звільнених сіл Луганської області не змогли отримати гуманітарну допомогу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуціповідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, поблизу Сватового – у сторону Стельмахівки і Новоселівського – цього разу атакував противник, але кожен його наступ було відбито нашими захисниками. Дісталося Білогорівці та Невському які росіяни обстрілюють щоденно. Вчора вони відкрили вогонь з реактивної та ствольної артилерії. Білогорівка витримала ще й авіаудар. Все частіше росіяни б’ють по логістиці, аби ускладнити шлях доставки гуманітарних вантажів до звільнених сіл та залишити людей без їжі.

Жителів тимчасово захопленої частини Луганщини під час примусової паспортизації росіяни змушують відмовлятися від громадянства України, а з 6 липня росіяни ввели в дію закон, який надає змогу перевіряти "протиправні дії жителів лнр, пов’язані із фактом реалізації прав громадянина України", підкреслили в ОВА.

Якщо посадові особи органів внутрішніх справ РФ виявлять порушення, інформацію про це вони надішлють до територіального органу МВС, додавши підтверджуючі документи та матеріали. Далі відповідний запит прямуватиме до органу внутрішніх справ, який прийняв заяву про небажання перебувати у громадянстві України, наголосили в обладміністрації.

Рішення про проведення перевірки ухвалюється протягом трьох днів з дня надходження матеріалів. Процедура може проводитись до двох місяців, зазначили в ОВА.

Читайте також: Нацгвардійці втримали позиції на Луганщині та знищили 30 загарбників

"Чергові "сюрпризи" від російської влади очікують і на господарів приватних будинків. Їх перевіряють луганські газовики. У випадку, якщо в людей встановлене газове обладнання не російського виробництва, необхідно сплатити додатковий збір. Фінансово постраждає переважна більшість населення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Луганської області росіяни анулюватимуть водійські посвідчення, якщо людина не з’явиться до воєнкомату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-