Суддю з Черкащини арештували за виправдання агресії РФ під ₴2 мільйони застави

Суддю з Черкащини арештували за виправдання агресії РФ під ₴2 мільйони застави

Укрінформ
Керівниці суду з Черкаської області, яка виправдовувала російську агресію, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 2 млн грн застави.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Керівниці суду одного із районів Черкаської області, яка виправдовувала збройну агресію Російської Федерації проти України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Заставу Печерський суд міста Києва визначив у розмірі 2 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці 5 липня оголосили керівниці Звенигородського суду Черкаської області підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Читайте також: Оголосили підозру послушнику Почаївської лаври, який виправдовував російську агресію

За даними СБУ, фігурантка заперечувала збройну агресію РФ і виправдовувала воєнні злочини росіян. Задокументовано, що суддя підтримувала захоплення Криму і Мелітополя і вихваляла запровадження там "російського законодавства". Крім того, вона виправдовувала воєнні злочини РФ проти цивільних людей. Так, ракетний удар по багатоквартирному будинку у Дніпрі в січні цього року вона "оцінила" як "супутні втрати" під час війни.

Вища рада правосуддя 5 липня дала згоду на утримання під вартою судді Звенигородського районного суду Черкаської області Світлани Федорець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-