У Вінниці висадили сакури в пам'ять про загиблих від ракетного обстрілу

У Вінниці висадили сакури в пам'ять про загиблих від ракетного обстрілу

Фото
Укрінформ
У Вінниці на знак пам'яті про загиблих унаслідок ворожого ракетного обстрілу 14 липня 2022 року висадили сакури на площі Перемоги.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

У Вінниці висадили сакури у пам'ять про загиблих від ракетного обстрілу / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

«Сьогодні на площі Перемоги висадили 29 сакур – саме таким є число вбитих Росією людей у середмісті Вінниці 14 липня 2022 року. Дерева на місці трагедії висаджували рідні загиблих – в пам'ять про тих, кого втратили через цинічний російський удар», - йдеться у повідомленні.

Під час висадки сакур родини загиблих символічно за власним бажання обирали дерево та місце його подальшого розташування.

Читайте також: У Вінниці вийшли на маршрути перші 12 швейцарських трамваїв Tram 2000

Як повідомлялося, Вінницька міська рада до роковин трагедії оголосила 14 липня днем жалоби за загиблими унаслідок ворожого ракетного обстрілу. Цього для їх пам'ять вшанують меморіальним заходом «Янголи пам'яті».

14 липня 2022 року ворог ударив по Вінниці двома ракетами «Калібр». Ракети влучили у Будинок офіцерів, розташований на площі Перемоги. Унаслідок ворожого обстрілу зруйноване приміщення Будинку офіцерів, ущент згорів медичний центр, розташований у будинку побуту «Ювілейний», були знищені та пошкоджені близько пів сотні автівок.

Від влучання ворожих ракет загинули 29 осіб, у тому числі діти. Постраждали понад 200 людей.

На місці трагедії міськрада запланувала створити меморіальний сквер, уже затверджено концепцію та зовнішній вигляд оновлення цієї території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-