У Вінниці вийшли на маршрути перші 12 швейцарських трамваїв Tram 2000

У Вінниці вийшли на маршрути перші 12 швейцарських трамваїв Tram 2000

Укрінформ
У Вінниці вийшли на маршрути перші 12 швейцарських трамваїв Tram 2000, отримані містом у рамках реалізації другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї».

Про це у Телеграмі повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«Сучасніші та комфортніші. Сьогодні на маршрути міста виходять перші 12 трамваїв Tram 2000. Їх Вінниця отримала в рамках реалізації другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» цієї весни», - написав Моргунов.

Читайте також: У Празі почав курсувати жовто-блакитний трамвай

За його словами, на відміну від старіших швейцарських трамваїв марок Mirage та Karpfen, ці вагони мають інші технічні характеристики. Зокрема, меншу кількість двигунів і більшу кількість місць: 109 стоячих та 48 сидячих.

Вагони Tram 2000 обладнані м'якими сидіннями та мають нижчі підніжки, зручніші для дітей та літніх пасажирів. Наразі для більшої зручності маломобільних містян фахівці вивчають можливість додаткової модифікації цих вагонів.

Трамваї, які вийшли на лінії, адаптували до місцевих стандартів працівники КП «Вінницька транспортна компанія». У них встановили нову інформаційну систему та систему валідизації, сигнальну кнопку до водія. А також, відповідно до вимог українського законодавства, дообладнали вагони фарами та дзеркалом.

Читайте також: У Вінницю прибули ще три швейцарські трамваї

Усього в рамках домовленостей зі швейцарською стороною місто цьогоріч має отримати від 32 до 35 одиниць трамваїв Tram 2000, що були у використанні. Поставка наступних чотирьох вагонів очікується наступного тижня, ще чотири мають надійти в серпні.

Як повідомлялось, у Вінниці поточного року вийшли на маршрути 19 польських тролейбусів Solaris Trollino.

Фото: ЦТС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-