Суд оштрафував священника УПЦ МП, який на похороні військового хрестом побив «опонента» з ПЦУ

Суд оштрафував священника УПЦ МП, який на похороні військового хрестом побив «опонента» з ПЦУ

Укрінформ
Суд оштрафував священника УПЦ МП і зобов'язав його виплатити компенсацію за моральну шкоду священнослужителю ПЦУ, якого він побив на похороні загиблого воїна.

Відповідний вирок виніс Томашпільський районний суд Вінницької області, передає Укрінформ.

Зазначається, що інцидент стався 22 липня 2022 року у селі Яланець Тульчинського району під час похорону загиблого бійця Олександра Зініва. Священник ПЦУ почав докоряти отцям УПЦ МП, що вони розмовляють російською і закликав заборонити діяльність «російських попів». Після суперечки священик УПЦ МП накинувся на свого колегу з іншої конфесії та вдарив металевим хрестом, завдавши тілесних ушкоджень.

Читайте також: Конфлікт на Хмельниччині: влада спростовує, що віряни УПЦ МП кричали «ганьба» родичам загиблого воїна

Томашпільський районний суд визнав обвинуваченого винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, яка встаановлює покарання за завдане легке тілесне ушкодження. Священику УПЦ МП судом призначене покарання у вигляді штрафу в розмірі 45 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 765 грн.

Також суд частково задовільнив цивільний позов про стягнення моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням священику ПЦУ, зобов'язавши сплатити на користь постраждалого 5 тисяч гривень моральної шкоди.

Читайте також: На Кіровоградщині ще одна парафія перейшла до ПЦУ

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ відкрила кримінальне провадження щодо настоятеля храму УПЦ (МП), який співпрацював з російськими загарбниками під час тимчасово захоплення селища Бородянка Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-