Епіфаній освятив монастир у Дрогобичі, який перейшов з УПЦ МП до ПЦУ

Епіфаній освятив монастир у Дрогобичі, який перейшов з УПЦ МП до ПЦУ

Фото
Укрінформ
У Дрогобичі на Львівщині Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив престол та монастир святого Іоана Хрестителя, який перейшов з УПЦ МП до Православної церкви України (ПЦУ).

Про це в Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

Епіфаній освятив монастир у Дрогобичі, який перейшов з московського патріархату в ПЦУ / Фото: Альона Ніколаєвич

«До травня 2022 року цей храм належав до московського патріархату, але релігійна громада вирішила приєднатися до Православної церкви України. Сьогодні Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у співслужінні архієреїв та духовенства освятив монастир святого Іоана Хрестителя у Дрогобичі», - написав Козицький.

Як повідомили у Львівській ОВА, Дрогобицька міська рада 18 серпня 2022 року ухвалила рішення про затвердження проєкту землеустрою та передачу в постійне користування земельної ділянки Дрогобицько-Самбірській єпархії Православної Церкви України.

Читайте також: На Буковині з початку року до ПЦУ перейшли чотири релігійні громади

У колишньому храмі московського патріархату Дрогобицько-Самбірська єпархія створила Гарнізонний храм імені Петра Сагайдачного та монастир святого Іоана Хрестителя. Настоятелем монастиря святого Іоана Хрестителя ПЦУ станом на сьогодні є архімандрит Никон.

Як повідомляв Укрінформ, Києво-Печерська і Почаївська лаври, які поки що під юрисдикцією Української православної церкви Московського патріархату, долучаться до єдиної Православної церкви України.

Читайте також: На Черкащині ще одна громада перейшла до ПЦУ

Згідно з соціологічними опитуваннями, тільки 4% населення України підтримують російську православну церкву.

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" оголосив про розірвання договору про оренду з Українською православною церквою Московського патріархату з 29 березня 2023 року, проте тривалий час невідомі особи зачиняли приміщення Лаври зсередини та перешкоджали початку діяльності комісії з інвентаризації майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-