Біля берегів Одеси масово гинуть мідії, морське дно засмічене – еколог

Біля берегів Одеси масово гинуть мідії, морське дно засмічене – еколог

Відео
Укрінформ
В Одеській затоці зафіксовано масову загибель мідій, а через зміну напрямку вітру до одеських берегів знову підійшла забруднена вода з Дніпра.

Про це у Фейсбуці повідомив голова організації «Зелений лист», еколог Владислав Балінський, передає Укрінформ.

«Змінився напрямок вітру та течією нагнало дніпровську воду. Вона має відповідний жовтий відтінок. Більша частина рослинного сміття затонула за хвилерізом. Це не тільки залишки рослинності, але й будівельне й побутове сміття, шматки лінолеуму, шматки столів», - повідомив Балінський.

Читайте також: У Дніпрі та Чорному морі фіксують значне забруднення води - третина проб не відповідає нормам

До того ж, за словами еколога, у морі масово гинуть мідії. Це переважно великі особини - дрібні здебільшого залишаються неушкодженими. Найбільше постраждала колонія на самому хвилерізі.

«Біля берега загинуло за масою близько 50% мідій. Якщо говорити за колонії цих молюсків на хвилерізі, наразі вони лежать мертвими та відкритими біля нього. Колонії, які кріпляться на каменях, збереглися краще, але й там спостерігається багато загиблих мідій», - пояснив Балінський.

Читайте також: Вода у двох річках на Херсонщині - без нафтопродуктів, але з перевищенням заліза

Еколог також додав, що найзабрудненіші водні маси вітер вже відігнав від берегів Одещини, але наразі Дніпро повернувся у своє русло та «починає вигризати 70-річні залежі «промислового та аграрного комуністичного лайна»», тож брудна вода продовжує надходити до Чорного моря.

Як повідомляв Укрінформ, у пробах мідій з одеського пляжу Ланжерон виявили холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-