На Сумщині створюють регіональну систему виявлення повітряних цілей

На Сумщині створюють регіональну систему виявлення повітряних цілей

Укрінформ
На Сумщині для підсилення системи протиповітряної оборони створюють регіональну систему виявлення повітряних цілей.

Як передає Укрінформ, про це повідомила в Телеграмі Сумська ОВА.

«Зараз на завершальній стадії створення сучасної Регіональної системи виявлення повітряних цілей для підвищення ефективності та покращення застосування вогневих засобів ППО ЗСУ. Ця система застосовуватиметься лише в Сумській області щодо своєчасного виявлення засобів повітряного нападу», - зазначив начальник ОВА Володимир Артюх.

За його словами, у травні він підготував звернення до вищого керівництва ЗСУ та РНБО щодо підсилення силами і засобами тих угруповань ЗСУ, які знаходяться на території Сумщини.

«За результатами цих звернень сьогодні відбувається поетапне збільшення сил і засобів ППО. Попри те, що ведуться активні бойові дії і в інших регіонах України, військове керівництво віднайшло можливість посилення системи ППО в Сумській області. І один із шахедів, який вдарив по місту Суми, був збитий нашими військовими», - додав Артюх.

Читайте також: У разі теракту на ЗАЕС працюватимуть спеціальні системи оповіщення – Ляшко

Начальник ОВА повідомив, що з травня по 3 липня Сумщина була атакована 25-ма БПЛА. Унаслідок цих ударів загинуло 12 осіб та 27 травмовано, серед яких дитина. Крім того, зазнали руйнувань 23 будівлі, 10 одиниць автомобільної техніки та інше майно.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумах внаслідок російської атаки дронами в понеділок, 3 липня, загинули троє людей, 21 поранений.

Фото ілюстративне: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-