У Миколаєві затримали російського агента, який готував ракетний удар по СБУ та оборонному заводу

У Миколаєві затримали російського агента, який готував ракетний удар по СБУ та оборонному заводу

Укрінформ
СБУ затримала російського агента, який готував ракетний удар Росії по будівлях Управління Служби безпеки України та оборонного заводу у Миколаєві.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента ФСБ РФ у Миколаєві. Він готував нову повітряну атаку ворога по оборонних заводах та будівлі обласного Управління СБУ.

Задокументовано, що агент "полював" за точними координатами цих об’єктів, а також пропонував вдарити по них російськими ракетами "Кинджал".

Також фігурант збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення інших підрозділів Сил оборони у прифронтових районах на півдні.

Крім того, він передавав агресору геолокації об’єктів цивільної інфраструктури.

У разі успішного виконання завдань спецслужба РФ обіцяла своєму поплічнику грошову винагороду, яку зловмисник сподівався отримати на власну банківську картку.

Контррозвідники СБУ своєчасно викрили фігуранта, задокументували злочинні дії та затримали. У ворожого агента вилучений гаджет із доказами його переписки з ФСБ.

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба дистанційно завербувала на початку повномасштабного вторгнення Росії.

У поле зору агресора він потрапив через поширення антиукраїнських коментарів у прокремлівських Телеграм-каналах та закликів нанести ракетний удар по військових об’єктах Миколаєва.

Читайте також: СБУ затримала жителя Черкас, який готував підрив залізниці

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (закінчений замах у вчиненні пособництва на порушення законів та звичаїв війни).

Зраднику обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України знешкодила агентурну мережу ФСБ РФ, яка наводила удари росіян з РСЗВ "Смерч" та "Ураган" по Харкову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-