СБУ затримала жителя Черкас, який готував підрив залізниці

СБУ затримала жителя Черкас, який готував підрив залізниці

Фото
Укрінформ
Служба безпеки провела багатоетапну спецоперацію у Черкаській області, в результаті якої затримала поплічника російських загарбників, який збирав інформацію про базування Сил оборони та планував підірвати залізницю під час переміщення військової техніки.

Про це повідомляє СБУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Для виконання ворожого завдання зловмисник шукав тротил. Також він збирав дані про маршрути переміщення військової техніки, наданої іноземними партнерами. Крім того, фігурант «зливав» російським окупантам локації системи протиповітряної оборони ЗСУ в регіоні», - йдеться в повідомленні.

За даними спецслужби, за передачу розвідданих він отримував від 100 до 200 доларів на кілька власних банківських карток. Співробітники СБУ затримали зловмисника «на гарячому» під час чергової спроби передачі інформації російським кураторам. Тим самим Служба безпеки запобігла вчиненню диверсії проти Сил оборони і заблокувала передачу агресору закритих відомостей.

За даними слідства, ворожим поплічником є житель Черкас, який раніше відбував покарання за вчинення тяжкого злочину. Фігурант підтримував комунікацію з окупантами через анонімний чат, де закріплював фото українських об’єктів з прив’язкою до місцевості та робив позначки на електронних картах. Під час обшуку за місцем його проживання виявлено мобільний телефон із доказами листування з агресором, а також банківські картки, куди надходили гроші з рф.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який готував удар по аеродромах на Кіровоградщині

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

Як повідомлялось, Служба безпеки України під час проведення багатоетапної спецоперації затримала агента ФСБ РФ, який готував підрив ділянки залізничної колії під Авдіївкою Донецької області.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-