З деокупованої Херсонщини евакуювали ще 236 осіб, серед них 30 дітей

З деокупованої Херсонщини евакуювали ще 236 осіб, серед них 30 дітей

Укрінформ
З Херсонської області 1 липня евакуювали 236 людей, зокрема 30 дітей.

Про це в Телеграмі повідомила Херсонська ОВА, передає Укрінформ.

«З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 236 осіб, з них 30 дітей. Автомобільним транспортом евакуйовано – 224 особи, потягом – 12», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Харківщині можуть примусово евакуювати дітей із п’яти прикордонних сіл - Синєгубов

Зазначається, що для відновлення світла на Херсонщині працювала 32 бригади – це 134 робітників та 55 одиниць техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Високопілля, Архангельське, Нововоронцовку, Костирку, Херсон, Олександрівку та Посад-Покровське.

Над відновленням понівечених російськими ударами будівель у Херсоні працювали 35 робітників Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби. Першочергові ремонтні роботи проведено за трьома адресами. Загалом OSB-листами закрито 62 вікна, з яких 12 - житлові будинки та 50 – соціальні об’єкти.

За даними ОВА, на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 57 518,4 гектара територій, з них 49 629,1 гектара – землі сільськогосподарського призначення. На цих територіях виявлено та знешкоджено 81 251 вибухонебезпечний предмет.

Читайте також: У разі аварії на ЗАЕС можуть евакуювати близько 300 тисяч людей із чотирьох областей

Разом з тим на Херсонщині триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 359 продуктових наборів, 33 140 літрів води, 11 696 буханок хліба та 9 916 банок консерви. Також людям передали 6 OSB-листів, 514 гігієнічних наборів, 3 будівельних набори, 2 мішки цементу та 200 кг піску.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 липня, у Херсонській області після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС підтопленими залишаються 18 населених пунктів.

6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-