Загарбники змушують жителів Сєвєродонецька рити окопи

Загарбники змушують жителів Сєвєродонецька рити окопи

Укрінформ
Жителів Сєвєродонецька, яких російські загарбники затримують за телефонні дзвінки з дахів багатоповерхівок, відправляють рити окопи.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор. 

«Стало відомо, що відбувається з сєвєродончанами, яких упіймали за намагання зробити дзвінок із дахів багатоповерхівок. Раніше на них накладали штраф, потім почали затримувати. Однак цього окупантам виявилося замало. Люди повертаються і розповідають, що після затримання їх відвозили за межі міста і змушували робити укріплення для військових РФ. Риттям окопів вони займалися по два тижні», - написав Лисогор.

Начальник ОВА додав, що окупанти продовжують терор цивільного населення, відкриваючи вогонь із артилерії по селах Луганщини. Напередодні знову обстріляли Невське та територію навколо нього, а також Діброву та Білогорівку, по якій ще й завдали авіаційного удару. Противник спробував просунутися південніше Діброви, але нічого в нього не вийшло. Невдалими виявилися й намагання росіян поблизу Невського.

Читайте також: У захопленому Сєвєродонецьку люди живуть без каналізації, світла та води

«Окупаційні адміністрації Кадіївки та Алчевська перевіряють співробітники ФСБ. Допитують на наявність рідних на підконтрольній уряду України території, запитують цю інформацію й про колег», - додав Лисогор. 

За його словами, перевіряють також усіх, хто має доступ «к государственной тайне». Аналогічні заходи будуть проведені росіянами в кожному населеному пункті, бо у так званій «ЛНР» підвищують показник виявлення шпигунів.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники посилено перевіряють цивільних поблизу Сєвєродонецька. До окупованого міста можна потрапити тільки маючи місцеву реєстрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-