На Полтавщині відкрився кулінарний хаб, де навчають готувати страви з нового шкільного меню

На Полтавщині відкрився кулінарний хаб, де навчають готувати страви з нового шкільного меню

Укрінформ
В Кременчуці у новоствореному кулінарному хабі пройшли навчання 20 кухарів, які впроваджуватимуть нову систему харчування у закладах освіти Полтавської області.

Про це у Телеграмі повідомив голова Полтавської ОДА Дмитро Лунін, передає Укрінформ.

Хаб створили на базі Центру профтехосвіти №1. Заклад став учасником проєкту «School Chef’s Training Hubs Development» в межах стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської.

«Першими учнями обрали 20 майстрів виробничого навчання закладів профтехосвіти Полтави, Гадяча, Решетилівки, Кременчука. Вони готували 10 страв на традиційному і сучасному обладнанні, а до цього пройшли теоретичний курс», - повідомив Дмитро Лунін.

Читайте також: В Україні відкриють хаби, де навчатимуть готувати страви з оновленого шкільного меню

Він зазначив, що надалі кулінарний хаб у Кременчуці стане майданчиком для подальшого навчання й перекваліфікації кухарів області.

«Діятиме каскадний метод підготовки працівників харчоблоків: ті, хто пройшли тренінг, далі можуть навчати інших», - пояснив голова ОДА.

Читайте також: Зеленська відвідала навчання із нових технологій для працівників шкільних харчоблоків

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі в рамках проєкту School Chef’s Training Hubs Development також відкрили кулінарний хаб. Там кухарів навчатимуть готувати страви з нового шкільного меню, яке розробив повар Євген Клопотенко. Такі кулінарні хаби планують створити у семи районах Одеської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-