На Львівщині викрили нелегальну схему експорту зерна до Польщі

На Львівщині викрили нелегальну схему експорту зерна до Польщі

Фото
Укрінформ
Співробітники Львівського прикордонного загону викрили підприємство, яке займалось експортом зерна шляхом заниження податку на прибуток та несплати платежів до Державного бюджету. .

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ

Правоохоронці встановили, що минулого року підприємство експортувало до Польщі сільськогосподарську продукцію (пшеницю, кукурудзу) у великих обсягах без документів, що підтверджують придбання зернових. З метою приховування незаконної діяльності та створення умов для експорту продукції директор підприємства укладав фіктивні договори постачання.

Окрім того, підприємство не відобразило у звітності свій дохід у повному обсязі. Таким чином директор занизив належний до сплати податок на прибуток та ухилився від сплати податків на майже 3,8 млн гривень, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українське зерно: Польща ініціює зустріч аграрних міністрів п’яти країн ЄС із Сольським

За результатами проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено документи, що свідчать про причетність до вчинення правопорушення.

Досудове розслідування завершено, справу скеровано до суду.

Як повідомляв Укрінформ, у поточному маркетинговому році (з 1 липня 2022 року по 12 червня 2023 року) Україна експортувала 46,748 млн т зернових та зернобобових культур.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-