Курортному селищу Славське повернули історичну назву

Курортному селищу Славське повернули історичну назву

Укрінформ
Верховна Рада перейменувала популярне курортне селище на Львівщині - Славське відтепер називатиметься Славсько.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Чому Славсько, а не Славське? Бо Славсько було споконвіку! Сьогодні депутати Верховної Ради України повернули селищу історичну назву!» - написав Козицький.

Як повідомив народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, законопроєкт про перейменування селища Славське Стрийського району Львівської області підтримав 251 народний депутат.

Як відомо, ще три роки тому Славська селищна рада проголосувала за ініціативу перейменування селища Славське на Славсько. У вересні минулого року відповідне рішення погодила Львівська обласна рада, а вже тепер Верховна Рада ухвалила кінцеве рішення про перейменування.

Як повідомляв Укрінформ, місцеві жителі називають своє селище Славсько, "найстаріший курорт". Дійсно, історія Славського як локації для відпочинку розпочалася ще у 20-30 рр. XX ст. Особливо яскравою вона була у 60-80 роках. Тоді у спортивній школі на базі "Динамо" тут виховували чемпіонів національних і міжнародних змагань, а траси на горі Тростян отримали сертифікацію від Міжнародної федерації лижного спорту (FIS). Сьогоднішня лижна інфраструктура Славського залишилася з тих часів: це досить раритетні об’єкти.

Читайте також: Список на перейменування населених пунктів від Нацкомісії не відповідає закону – МКІП і Міносвіти

Водночас тут є вибір гірськолижних трас, тож маршрути знайдуться і для початківців, і для шанувальників зимових розваг із досвідом. Найбільш різноманітні спуски – на горі Погар, зокрема й міжнародного рівня. Загалом же налічується 11 трас. Можна взяти на прокат все необхідне спорядження й скористатися послугами інструктора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-