Голову Тернопільської облради та чиновників військової адміністрації викрили на хабарі - НАБУ

Голову Тернопільської облради та чиновників військової адміністрації викрили на хабарі - НАБУ

Укрінформ
Голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації викрили на одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера.

Про це інформують пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро, передає Укрінформ.

НАБУ і САП затримали голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні неправомірної вигоди. За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради”, - інформує пресслужба НАБУ.

Читайте також: Ексзаступника міністра розвитку громад взяли під варту – підозрюють хабар у $400 тисяч

Як зазначається, після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали «на гарячому».

Водночас у САП повідомили, що, за даними слідства, "затримані висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати грошові кошти за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради та здійснення оплати за заборгованістю департаменту капітального будівництва Тернопільської обласної військової адміністрації перед ТОВ, за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році".

Читайте також: Чиновники вимагали хабарі в експортерів зерна - СБУ ліквідувала схему на Одещині

Такі неправомірні дії чиновників вчинялись попри те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та всіляко допомагав силам оборони України.

Досудове розслідування за вказаними фактами розпочато за заявою громадянина, у якого посадовці вимагали неправомірну вигоду.

Слідчі дії тривають.

Як відомо, Тернопільську облраду очолює Михайло Головко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-